Telefoon

+32 478 52 42 35

E-mail

sofie@inbalanscoach.be

Openingstijden

op afspraak

Ik ben Sofie, gehuwd met Boris en mama van Nathan, 14 jaar en Lauren, 11 jaar.  Al mijn hele leven heb ik een interesse in gezondheid in de brede zin: de werking van het menselijk lichaam, de kracht van positief denken, meditatie, het effect van voeding op lichaam en geest, yoga, hoogsensitiviteit, de natuur, energetische geneeskunde, …

 

Verspreid over verschillende jaren, kwamen al deze onderwerpen op mijn pad.  In de 3-jarige opleiding tot gezondheidscoach bij Syntra (2016 – 2019) kwam alles samen.  Een bijkomende aanleiding voor deze opleiding was mijn eigen gezondheid.

Een paar jaar na de geboorte van Nathan was ik vaak moe en had darmproblemen.  Bij de darmspecialist werd ‘prikkelbare darm’ en lactose intolerantie vastgesteld . Toen kwam het boek ‘Vrolijk Gezond’ van Hilde Demurie op mijn pad over wat voeding precies doet in en met je lichaam en met je geest.  Dit was voor mij echt een eye-opener.  Kort daarna is vastgesteld dat de eerste beschermlaag in mijn darmen aangetast was en dat ik behoorlijk wat voedselintoleranties had.  Door aanpassing van mijn voeding en probiotica, werd mijn darmflora terug opgebouwd.  Ook mijn zoon is via deze weg geholpen met zijn astma en eczeem en zijn medicijnen konden we volledig achterwege laten. Dit zorgde ervoor dat ik gefascineerd werd door voeding en het effect op je algemene gezondheid. 

Tijdens de opleiding van drie jaar is mijn interesse geleidelijk uitgebreid naar het vinden van innerlijke rust en balans.  Enerzijds omdat ik hier zelf naar op zoek was/ben en anderzijds door de bewustwording dat stress, meer bepaald chronische stress, aan de basis ligt van heel veel lichamelijke en geestelijke ongemakken en ziektes.  Het is een thema waar heel veel mensen mee in aanraking komen. 

Bewustwording en stresshantering zijn belangrijke sleutels tot het vinden van innerlijke rust en balans.  Dan ga je automatisch ook gezonder eten en meer sporten, kortom beter voor jezelf zorgen.  Op die manier is alles met elkaar verbonden.   

Als voorbereiding op de eindproef volgde ik in 2018 bijkomend de opleiding tot relaxatietherapeut bij Open Mind in Lovendegem. De titel van mijn eindwerk was ‘Samen stromen naar balans’ – via bewustwording en stresshantering naar balans en innerlijke rust.

Balans is zo mooi, het gaat over telkens opnieuw je evenwicht zoeken en vinden.  Balans is op die manier ook beweging.  We groeien door eerst uit balans te komen, uit onze comfortzone en terug onze balans te zoeken.  Zo werd In Balans ook de naam voor mijn coachingpraktijk.

De drie jaar opleiding tot gezondheidscoach was een avontuur, een ontdekkingstocht, heel intensief en zo leerrijk.  Wat we geleerd hebben, heeft me ook op persoonlijk vlak veel moois gebracht. Zelfzorg is een hobby geworden.  Vroeger was ik geneigd steeds eerst te doen wat ‘moet’, nu kies ik meer om eerst te doen wat me gelukkig maakt.  Je eigen ruimte nemen is een mooi cadeau aan jezelf.  Dit wil ik doen als coach: coachees hun ruimte laten verkennen, voelen en nemen.

Eind 2019 volgde ik de opleiding tot Relax Kids Coach in Nederland. Omdat ik zelf kinderen heb , vind ik het zo waardevol dat kinderen van jongsaf aan leren tot rust komen en vertrouwen op zichzelf. Er wordt een mooie basis gelegd voor de rest van hun leven. Het is een cadeau voor elk kind èn hun ouders. 

 

 

In Balans
Meirelos 59 – 9800 Deinze